Denne side indeholder reklamelinks og annoncer

Der er mange ting, der er værd at overveje, når du køber et hus, men der er visse ting, som vi anbefaler, at du SKAL have styr på, inden du skriver under på købsaftalen. Ting såsom hvilke møbler du skal tage med dig, og hvilke møbler du skal ud at købe, er i småtingsafdelingen i denne kontekst, og det er noget, som først kommer, efter du har købt huset.

I denne artikel kommer vi omkring fem ting, som vi mener er meget vigtige i forhold til boligkøb, men ting såsom advokatbistand og energirapport er også værd at overveje.

 

Tilstandsrapporten

En oplagt ting at kigge på, inden du skriver under på en købsaftale, er tilstandsrapporten. Hvis der ikke findes en i forvejen, kan du bede ejendomsmægleren om at få en udarbejdet. Det er nemlig vigtigt, at du er opmærksom på eventuelle fejl og mangler ved boligen, inden du står med katten i sækken. En tilstandsrapport vil gøre dig opmærksom på ting såsom K1’ere, K2’ere og K3’ere, og hvis der er for mange af sidstnævnte, kan det være, at du ikke skal købe lige netop den bolig.

 

Banklånet og renten

Dit banklån, boliglån og/eller realkreditlån kan have nogle særlige vilkår, som er værd at tænke over, inden du beslutter dig. Det er også væsentligt at være bevidst om, hvilken rente du skal betale. Hvis du er i tvivl om din økonomi, så anbefaler vi, at du tager en snak med din bankrådgiver.

 

Hvilken type lån skal du vælge?

Om du skal vælge den ene eller den anden type lån kommer an på flere forskellige ting. Der er fordele og ulemper ved alle lån, men om du skal vælge en bestemt type lån eller kombinere et par stykker, vil din bankrådgiver kunne hjælpe dig med at finde ud af.

 

Hvad koster det at sidde i huset?

Renten på lånet til boligen er blot én af de udgifter, der er forbundet med at være boligejer. Du skal også indregne udgifter til el, vand og varme. En vigtig ting angående boligkøb i disse tider er, hvordan huset bliver opvarmet. Det er ikke uvæsentligt, om der er jordvarme, fjernvarme eller noget helt tredje.

 

Eventuelle servitutter og lokalplan

Det kan også være tilrådeligt at orientere sig om eventuelle servitutter. Og hvis du på sigt gerne vil bygge om eller lave en tilbygning, er det også rart at være bekendt med lokalplanen.

5 ting du SKAL have styr på, når du køber hus
Rul til toppen