Denne side indeholder reklamelinks og annoncer

En af de vigtigste beslutninger, når du bygger et hus med pejs, er valget af tag. For dit tag har ikke kun indflydelse på udseendet af huset, men også på dens energieffektivitet, vedligeholdelsesbehov og levetid. Der er mange forskellige materialer at vælge imellem, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvad der er det rigtige for lige netop dit hus. I dette blogindlæg giver vi dig en oversigt over de mest populære tagmaterialer, samt andre overvejelser du skal gøre dig, når du skal vælge det rigtige tag til dit hus med pejs.

Tagmaterialer

De mest populære tagmaterialer er eternit, beton og tegl. Disse tre materialer er også de billigste, og de kan derfor bruges til de fleste projekter.

Eternit

Eternit er et tagmateriale, som består af asbestcement. Du skal dog ikke være bekymret for, at du får eternit med asbest på dit hus, da det ikke er tilladt at bygge huset med asbestcement i dag.

Beton

Beton er et tagmateriale, som tilpasser sig udformningen af taget. Det er samtidigt et meget holdbart materiale.

Tegl

Tegl er et af de mest populære tagmaterialer i Danmark, og det er også et af de mest holdbare.

Hvad skal du også overveje?

Der er nogle flere ting, som du skal overveje, når du skal vælge tagmaterialer.

  • Vælg en tagbelægning, som matcher husets æstetik
  • Overvej hvor meget du vil prioritere vedligeholdelsesfrihed
  • Hvor meget skal du prioritere, at taget skal være energieffektivt
  • Hvilke krav stiller din byggegrund til taget

Vælg en tagbelægning, som matcher husets æstetik

Før du beslutter dig for et tagmateriale, er du nødt til at overveje, hvilken æstetik du ønsker dit hus skal have. Det er vigtigt, at tagbelægningen matcher resten af huset, og derfor skal du overveje, om tagmaterialet skal matche din træbeklædning, eller om det skal være en kontrast til den. Dertil er prisen jo også vigtigt. Men det er ikke noget vi vil gennemgå nu, men du kan se prisen på et nyt tag her linket.

Overvej hvor meget du vil prioritere vedligeholdelsesfrihed

Når du vælger, hvilket tagmateriale du vil have, er det vigtigt, at du overvejer, hvor meget du vil prioritere vedligeholdelsesfrihed. Nogle tagmaterialer kræver, at du løbende renser og reparerer dem, mens andre ikke kræver noget vedligeholdelse.

Hvor meget skal du prioritere, at taget skal være energieffektivt

Hvis du ønsker at have et energieffektivt tag, skal du overveje, om du vil have et fladt eller et skråt tag. Et fladt tag er ofte mere energieffektivt, men et skråt tag har ofte bedre egenskaber, hvis det kommer til at holde vandet ude.

Hvilke krav stiller din byggegrund til taget

Hvilke krav stiller din byggegrund til taget? Er der særlige krav i din kommune til, hvilket tagmateriale der må bruges, eller er der krav til, hvilken hældning taget skal have? Disse krav kan du læse om i lokalplanen for din byggegrund.

Overvejelser i forbindelse med pejsen

Når du opvarmer dit hus med en pejs, så er der nogle særlige overvejelser, du skal gøre dig.

  • Overvej hvor meget du vil prioritere, at taget skal kunne holde på varmen
  • Hvor meget skal du prioritere, om du skal have bygget en skorsten

Overvej hvor meget du vil prioritere, at taget skal kunne holde på varmen

Når du bygger et hus med pejs, er det vigtigt, at du overvejer, hvor meget du vil prioritere, at taget skal kunne holde på varmen. Hvis du ofte opvarmer dit hus med en pejs, er det vigtigt, at du har et tag, som kan holde på varmen. Et tag af tegl eller beton er gode til at holde på varmen, men derimod er det ikke så godt til at holde på kulden.

Hvor meget skal du prioritere, om du skal have bygget en skorsten

Det er ikke nødvendigt at have en skorsten, når du bygger et hus med pejs. Det er dog vigtigt, at du tænker over, hvordan du vil have det med skorstenen. Du kan finde forskellige pejse in på https://philippejse.dk.

Sådan vælger du det rigtige tag til dit hus med pejs
Rul til toppen