Denne side indeholder reklamelinks og annoncer

Har du utætte tagrender, utætte samlinger eller trænger din eksisterende tagrende bare til at blive skiftet ud, så kan du klare det selv.

Har du ti tommelfingre, så er det måske værd at overveje om du skal ringe efter en fagmand.

Vil du selv montere de nye tagrender, så skal du dog være opmærksom på at der er stor forskel på arbejdet, alt efter hvilke materialer du vælger.

De mest populære materialer til tagrenderne er følgende:

  • Plast tagrenderne
  • Kobber tagrender
  • Stål tagrender
  • Zink tagrender
  • Aluzink tagrender

Den nemmste måde at udskifte tagrenderne på, er nok ved at montere plastmo tagrender som dine nye tagrender.

Det er nemt at arbejde med, og det vejer ikke så meget, samtidig med at udvalget er stort.

Plast tagrender er dog heller ikke lige så holdbare som f.eks kobber tagrender, og de ser heller ikke lige så godt ud. Til gengæld er de billige og du kan selv montere dine nye tagrender.

Hvis du vil have ny tagrende af f.eks zink tagrender eller aluzink tagrender, så skal du forvente at bruge en professionel til montering af tagrenderne.

Opsætning af tagrende der er lavet i andet end plast, er straks mere krævende. Det er forholdvist nemt at opsætte tagrender i plast, sammenlignet med de andre materialer.

Udskifte tagrenderne og montere plastmo tagrender

Har du valgt Plastmo som dine nye tagrender, så kan du, hvis du har lidt håndværker snilde, selv udskifte dine eksisterende tagrender med nye tagrender.

Det kræver selvfølgelig også, udover lidt håndværker snilde, det rette værktøj. Men hvis du er gør det selv person, så har du nok allerede dette i din værktøjskasse.

Ved montering af tagrender skal du først planlægge projektet, så du på den måde får et overblik over både hvad du har brug af værktøj, men så sandelig også hvad du har brug for af materialer.

Der er mange måder du kan lette processen på, bl.a ved at sørge for at du alle de nødvendige ting indenfor rækkevidde.

Det sidste du skal gøre, når du er helt færdig er, at fjerne kraftige grater, fjern overskydende lim og smide de gamle tagrender ud på genbrugspladsen.

Er dine nye tagrender stål tagrender?

Hvis dine nye tagrender er lavet i stål, så får du nogle yderst holdbare tagrender til din bolig, men de er også lidt mere besværlige at montere.

I saltholdige klimaer er stål dog ikke nødvendigvis en god ide, til opsætning af tagrende. Tagrender i stål klarer sig ikke lige så godt som de andre materialer i alle miljøer.

Bor du tæt på havet og er der saltholdig luft, så bør du overveje et andet materiale til dine tagrender.

Opsætning af tagrende

Har du aldrig prøvet at sætte tagrender op før, så anbefaler vi at du bruger en fagmand til det i stedet.

Det er vigtigt at dine nye tagrender har det rigtige fald, ellers vil du konstant have tilstoppede tagrender. En tilstoppede tagrende bliver også hurtigt til slidte tagrende.

Derfor er det vigtigt at du tager din nye tagrende grundigt rundt i alle kanter og ledder, så du slipper for tilstoppede tagrender i fremtiden.

Hvilke typer tagrender passer til din bolig?

Der er som sådan ingen regler for, hvilke typer tagrender du skal vælge, men alle har hver deres fordele og ulemper. Det er en god ide at undersøge hvilken type tagrende du foretrækker.

Du kan evt tage et kig på din gamle tagrende og se hvad den er lavet af. Kan du lide den, så har du dit svar der, og kan du ikke lide den gamle tagrende, så skal du vælge et andet materiale til dine nye tagrender.

Zink tagrender er ved at blive populære igen, efter mange år med meget lidt efterspørgsel på dem.

Grunden til at de er faldet sådan i popularitet, er fordi det er besværligt at have med at gøre, sammenlignet med de nye materialer der kom på markedet.

Skal du også skifte dit nedløbsrør?

Skal du også skifte nedløbsrør, så skal du igen overveje om det er et job for dig eller fagmanden.

Ja du kan måske spare nogle penge på at gøre det selv, men hvis du laver fejl, så kan det ende med at blive, hvis f.eks vandet ligger sig op af husets facade, ved heftige regnskyl.

Tagrenden og nedløbsrør er to af de vigtigste ting på dit hus facade, og derfor er det også, at du rent faktisk får et pænt stykke arbejde leveret.

Opsætning af tagrende – Montering af tagrender kan spare dig for mange problemer
Rul til toppen