Denne side indeholder reklamelinks og annoncer

 

Nyt tag: Det bør du vide

Der er flere ting du bør være opmærksom på når du skal have nyt tag, herunder ikke mindst hvilken type tagbelægning du ønsker, hvilken tagbelægning der er den bedste, samt ikke mindst dit budget, der også kan være afgørende for, hvilken type tag du kan vælge.

Her i artiklen ser vi nærmere på netop nogle af disse ting, samt hvor meget et tag koster, så læs med fordel med videre her på siden, hvis du er i processen hvor du enten overvejer, eller har besluttet at få et nyt tag.

Hvilken type tag skal du vælge

Det første du bør gøre op med dig selv er hvilken type tag du ønsker. I den forbindelse bør du være opmærksom på, om der er særlige omstændigheder der gør, at du er begrænset til at vælge bestemte tagbelægninger. Det kan eksempelvis være at du skal bruge et fladt tag, hvor tagpap vil være løsningen.

Der findes mange forskellige typer af tag, der alle kommer med deres fordele og ulemper. Du bør undersøge de forskellige typer af tag, før du vælger det første og det bedste du finder frem til. Følgende typer tag er blandt de mest almindelige typer af tagbelægning i Danmark:

  • Tag med tagpap
  • Tag med eternit
  • Tag med tegl
  • Tag med stål
  • Tag med skifer

Hvad koster et nyt tag

Prisen på et nyt tag vil variere meget alt afhængig af en lang række faktorer, herunder ikke mindst hvilken type tag du ønsker at få lagt, og om der er nogle særlige omstændigheder ved tagbelægningen, der vil besværliggøre opgaven. Dertil vil størrelsen på det tag der skal lægges også have stor betydning for, hvad den endelige pris på dit nye tag bliver.

Med udgangspunkt i et tag på 100 m2 vil et nyt tag koste fra 75.000 kr. inklusiv moms, materialer og arbejdskraft for de billigste tagbelægninger. Et nyt kan kan koste helt op til over 300.000 kr. for de dyreste tagbelægninger. Der er altså ret stor forskel på hvad et nyt tag koster, så sørg for at overvej dine muligheder grundigt.

Få lagt en plan

Det kan være en god ide at få lagt en plan for dit nye tag, da der er tale om en ret dyr og ikke mindst meget vigtig investering. Taget vil beskytte dit hus mod at der trænger fugt og vand ind i huset, der kan ende i omfattende og dyre renoveringer.

Ved at lægge en plan opnår du en større sikkerhed for, at du får valgt det helt rigtige tag, samt at du ender med en holdbar tagbelægning. I din plan kan du også et budget, så du kan være sikker på at økonomien ikke skrider.

Din plan for dit nye tag kan du med fordel hænge op på en magnettavle, hvor du hurtigt kan få overblik over alle de relevante oplysninger, som er vigtige i forbindelse med at du skal have et nyt tag. Du kan finde en perfekt magnettavle til din plan for dit nye tag på Larko.dk. Klik her for at finde din nye magnettavle.

Nyt tag: Det bør du vide
Rul til toppen