Denne side indeholder reklamelinks og annoncer

Hvis du skal have renoveret dit tag eller have et helt nyt tag, så er der nogle ting du skal huske at tage højde for inden. Et nyt tag kan være en dyr fornøjelse, så vi har samlet de vigtigste ting, du skal have in mente inden.

 

Hvad koster det at få lavet et tag?

Det er forskelligt, hvad det koster at få lavet tag, alt efter hvad du skal have lavet. Men det skal nævnes, at prisen på et nyt tag kan svinge med op til 100.000kr alt efter håndværkeren samt materialerne, de benytter. Et nyt eternittag koster eksempelvis mellem 800-1200kr pr. m2, hvorimod et nyt tegltag koster mellem 1700-2300kr pr. m2. Udover materialerne skal stillads og tid også medregnes i prisen. Derfor kan prisen svinge så meget.

 

Hvem skal lave dit tag?

Siden 1999 er der kommet nye krav til tagrenovering, og derfor er det nødvendigt at hyre en professionel til at lave dit tag (medmindre du selv er faglært inden for branchen). Taget skal kunne beskytte dig og dit hjem, og indeklimaet skal også være i orden som følge af tagarbejdet. Hvis det ikke lever op til kravene, kan det medføre dårligt indeklima, herunder fugt som kan medføre vandskader og skimmelsvamp. Dette kan blive rigtig dyrt i længden at få fikset, så derfor skal det gerne gøres ordentligt fra starten af!

 

Behøves du at renovere dit tag, eller kan du nøjes med et tagtjek?

Nogle gange kan man tænke, at taget skal udskiftes helt, selvom et tagtjek nogle gange faktisk bare er svaret. Ved et tagtjek vurderes tagets tilstand, hvoraf fagmanden vurderer, om det er favorabelt med en renovering af taget, eller om det kun er nødvendigt at udskifte enkelte dele eller eksempelvis male. Hvis det er nødvendigt at renovere taget, vil det formentlig indebærer opspænding og udskiftning af tagplader, isolering, maling, mm. Men der er mange tiltag der kan gøres, hvis taget endnu ikke er nået til det punkt, hvor en renovering er nødvendig. Hvis enkelte tiltag er nok, kan du også spare en del penge. Derfor kan et tagtjek også være smart at starte med.

 

Benyt miljøvenlig emballage til opbevaring af materialer

Til renovering af et tag skal der som regel en del materialer til, som håndværkeren medbringer. Det kan selvfølgelig være at vedkommende har pakket det godt ind i emballage, men hvis ikke, kan det være en god ide selv at investere i det. Hvis du går op i miljøet, kan det endda være en god ide at investere i miljøvenlig emballage, som du kan opbevare materialerne i. Du kan finde miljøvenlig emballage på Albeemballage.dk.

 

Hyr en fagmand til at fikse dit tag i dag!

Hvis du efter artiklen er i tvivl om, du måske skulle foretage dig et tagtjek inden du hyrer en håndværker til renovering af dit tag, så er det altid godt med en faglig vurdering og få foretaget tagtjekket inden. Det kan være svært at bedømme selv, og det bør du heller ikke. Du kan læse mere om tagrenovering, tagtjek, pris og meget mere her. Denne side er behjælpelig især hvis du bor i Hirtshals, men hjemmesiden tilbyder håndværkere landet over. Få indhentet tre tilbud på en håndværker og kom i gang med drømmetaget snarest muligt. Rigtig god fornøjelse!

Hvad du skal have in mente når du skal have et nyt tag
Rul til toppen